Direktlänk till inlägg 23 maj 2009

När Rasmus kom till jorden!

Av Camilla - 23 maj 2009 21:04

Efter att jag bloggade sist så hoppade jag in i duschen.

Vi var sedan i kontakt med förlossningen men vi skulle avvakta eftersom jag hade 4 min mellan värkarna.

Innan 23 någon gång fick jag för mig att vi skulle ut och promenera, Tobbe gav med sig och vi klädde på oss och kopplade Kita och gick ut. Kita tyckte vid det här laget att jag var riktigt skum som pustade och stånkade runt.

Promenaden vi tog borde normalt tagit 5min men tog 15min och jag hängde och klängde på Tobbe 7 gånger när jag fick värkar. Då började vi inse att det nog var dags att åka in.

När vi kom tillbaka ringde jag förlossningen. De sa att vi var välkomna in för att se om vi fick stanna kvar.

23.30 packade vi det sista som skulle med till BB utifall vi blev kvar och så körde vi och lämnade hunden hos Tobbes föräldrar på vägen. Sen bar det iväg till BB. Hade riktigt ont i bilen och ca 3 min mellan värkarna. Vi trodde fortfarande inte att det verkligen var på riktigt.
00.20 kom vi in på förlossningen och jag blev kopplad till CTG. Fick ligga med den i ca 30 min. De konstaterade att jag hade ganska regelbunda värkar (Ca 3-4 min emellan).
Sen kom våran barnmorska Totte in och presenterade sig och undersökte mig. Han sa "Nu kommer dommen, är du mer än 3 cm öppen är ni välkomna att stanna". Han undersökte mig snabbt och frågade oss "Vad tror ni?, blir ni kvar"?" Båda svarar nej.
Han ler och säger "Välkomna, du är 5cm öppen. Bra jobbat"!
Vi blev väldigt förvånade. Tobbe gick tillbaka ut till bilen och hämtade BB-väskan och allt annat vi hade med oss.
Tror att jag runt 01.25 började med lustgas. Tog ett tag innan jag blev vän med den och tyckte att det hjälpte.
ca 03.30 var jag öppen 8 cm.
03.45 får jag EDA. Gud vad underbart det var. Jag kunde sitta och titta på CTG när jag fick värkarna med led inte av dem.
04.40 är jag öppen 10 cm.
04.55 gick vattnet (de tog hål på hinnorna).
Sen gick allt väldigt snabbt och det är väldigt luddigt. EDA:n slutade typ att verka helt och de skulle fylla på den men de han de aldrig.
05.20 har jag ordentliga krystvärkar och vi får trycka på larmknappen för jag håller på att svimma och apparaterna skriker för att bebben hade hjärtljud uppe på 260!!!
05.33 föds våran pojke Rasmus
Jag har en väldigt possitiv upplevelse av förlossningen ända fram tills vattnet gick, sen känns det som att allt blev så okontrollerat i och med att smärtlindringen inte hjälpte och jag fick jätte ont. Ja, jag trodde jag skulle dö på kuppen och Ja, det gjorde ont men när man fick upp sin lilla bebis på magen så var det redan glömt ;)
Han var 48cm lång och vägde 2695gram!
Världens underbaraste! =)


Rasmus föddes alltså den 21Maj, 4 dagar för tidigt. Tobbe hade rätt på datumet och jag hade fel med 5½ timme ;)


Bilderna är sista magbilden, Jag som har kommit på att lustgas är en härlig gratis fylla och sen 2 bilder på Rasmus under hans första dygn!

 
 
Ingen bild

Jessica

24 maj 2009 10:07

Vilken jättefin bebis och härlig blogg! Hoppas du fortsätter skriva lite nu och då! :)

 
Susanne

Susanne

24 maj 2009 10:14

Ååhh vilken underbar liten Rasmus! Grattis grattis grattis!!! :D
Kan se eran promenad framför mig med värkar och allt. Ojojoj.
Visst var lustgasen och EDA:n ljuvliga. Vad fräsch du ser ut på bilderna. Själv ser jag ut som ett lik på de flesta. Haha.
Tack för att vi får läsa om sötnosens födelse! Grattis igen! :D

http://cocosflinga.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - 7 juni 2009 17:40

Kan ju vara en fördel om man länkar till rätt adress ;) Hihi!   Detta är den rätta:   http://mammaochrasmus.blogg.se     ...

Av Camilla - 4 juni 2009 15:00

Nu finner ni mig och Rasmus (Kita och Tobbe) "vardagsblogg" på:   http://rasmusochmamma.blogg.se   Så det här är det sista som skrivs här!   Välkomna till nya bloggen! =)   ...

Av Camilla - 3 juni 2009 18:42

Oj vad han växer våran lilla lilla plutt! Nu börjar han närma sig bjässe vikt ;) 3420g vägde han idag när vi hade hembesök av BVC! Vi fick massor med olika broschyrer och böcker att läsa om olika saker!Vi fick även "godkänt" att pumpa ur mjölk och ge...

Av Camilla - 2 juni 2009 17:03

Ja lilla Rasmus hade jätte bra hörsel på båda små öronen! Skönt att veta! Han var så duktig när de bökade med hans öron och snabbt och smidigt gick det. Tråkigt väder idag =( Hoppas på uppehåll till kvällen så det kan bli en långpromenad! ...

Av Camilla - 2 juni 2009 11:10

Ja det här med bebisbajs tar aldrig slut ;) Alltid nya mysiga saker händer varje dag. Idag började jag och Rasmus morgonen med lite bajs, bajs, bajs... Vi hade precis varit uppe och bytt en blöja. Sen kröp vi ner i sängen igen och Rasmus ammade för f...

Ovido - Quiz & Flashcards